МИНИСТЕРСТВО ЗА КУЛТУРА НА Р. МАКЕДОНИЈАПредмет

При крајот на 2011 година Министерството за култура
објави покана за учество на маркетинг агенции кои
преку соодветна маркетинг кампања би ги претставиле
специјализираните продажни места за сувенири кои
беа на пат да бидат отворени на неколку места во
Скопје.


Задача

- Изработка на ТВ рекламно видео
- Дизајн на печатени маркетинг огласи
  (city light, билборди и огласи за весници) за
  кампањата "Подарок од Македонија"

Решение

Кон оваа задача пристапивме со едноставно
размислување.
Како изгледа еден подарок?
Силни, впечатливи и модерни бои секогаш
предизвикуваат емоции на среќа и задоволство кај секој
што добил подарок.
Преку графичкa илустрација се обидовме и веруваме
успеавме да ги доближиме поголемиот број на
знаменитости во Република Македонија, сите дел од
програмата на сувенири кои се наоѓаат во овие продажни
места. Впечатлива и јасна кампања.

корисници
профил
приказ
стапи во контакт
© 2012  adverta Crative Studio
КОИ СМЕ НИЕШТО РАБОТИМЕПРОЕКТИКЛИЕНТИКОНТАКТ
СОРАБОТНИЦИ
алијанса
VAN DOORN BEVERAGES МИНИСТЕРСТВО ЗА КУЛТУРА АГЕНЦИЈА ЗА МЛАДИ И СПОРТ ДТИРЗ ВИНАРИЈА СОПОТ ИМИКА МАГАЗИН WINE SPIRIT СЦ БОРИС ТРАЈКОВСКИ АСТИБО МИН.ЗА ИНФОРМАТИЧКО ОПШТЕСТВО ФЛУИДИ ХОТЕЛ БИСЕР SYNERGY БИЗНИС ЦЕНТАР ЗДРУЖЕНИЕ НА МЛАДИ ПРАВНИЦИ МИНИСТЕРСТВО ЗА ВНАТРЕШНИ РАБОТИ ROYALHOUSE иванаК. НАЦИОНАЛНА АГЕНЦИЈА ЗА ЕОПМ ЛИНЕА НЕПТУН
претставување
UK   MK
follow us on: