Предмет

Во моментот когa се запознавме со Националната
агенција за европски образовни програми и мобилност,
малку беа луѓето кои знаеја дека таква агенција и
воопшто постои. Млад и амбициозен тим кои нималку
не штедеше на своето време посветено на
промовирање на нови европски образовни програми
чија главната задача беше унапредување на образовен
ситем и помагање на младите да стигнат до европско
образование.


Задача

- Дизајн на корпоративен идентитет;
- Лого дизајн;
- Дизајн на корпоративни и промотивни материјали;
- Изработка на ТВ и радио реклами;
- Дизајн и програмирање на веб страни со сопствено
  одржување и ажурирање на содржини (CMS).
Решение

Во сите процеси во развојот на корпоративниот
идентитет на оваа агенција внесовме енергија на
млади и амбициозни луѓе. Се обидовме со сите наши
решенија да ги доближиме европските образовни
програми преку вниматено одбрани фотографии и
бои до младата популација. Верувавме дека со
насмеани млади луѓе ќе покажеме дека определбата
за надоградување на сопственото образование преку
бирање на европски програми може да биде
уникатно и среќно искуство што се случува еднаш во
животот со што се одредува и сопствената иднина.
Во исто време внимававме секој дизајн за различните
образовни програми да носат идентичен
корпоративен имиџ но и јасно да бидат одделени за
полесно препознавање.  И во овој случај веб
страните што ги дизајниравме и програмиравме имаа
главна задача да бидат модерни и функционални со
лесен пристап до сите содржини.

          www.na.org.mk
НАЦИОНАЛНА АГЕНЦИЈА ЗА ЕВРОПСКИ ОБРАЗОВНИ ПРОГРАМИ И МОБИЛНОСТкорисници
профил
приказ
стапи во контакт
© 2012  adverta Crative Studio
КОИ СМЕ НИЕШТО РАБОТИМЕПРОЕКТИКЛИЕНТИКОНТАКТ
СОРАБОТНИЦИ
алијанса
VAN DOORN BEVERAGES МИНИСТЕРСТВО ЗА КУЛТУРА АГЕНЦИЈА ЗА МЛАДИ И СПОРТ ДТИРЗ ВИНАРИЈА СОПОТ ИМИКА МАГАЗИН WINE SPIRIT СЦ БОРИС ТРАЈКОВСКИ АСТИБО МИН.ЗА ИНФОРМАТИЧКО ОПШТЕСТВО ФЛУИДИ ХОТЕЛ БИСЕР SYNERGY БИЗНИС ЦЕНТАР ЗДРУЖЕНИЕ НА МЛАДИ ПРАВНИЦИ МИНИСТЕРСТВО ЗА ВНАТРЕШНИ РАБОТИ ROYALHOUSE иванаК. НАЦИОНАЛНА АГЕНЦИЈА ЗА ЕОПМ ЛИНЕА НЕПТУН
претставување
UK   MK
follow us on: